Translate

duminică, 23 octombrie 2016

Codul samurailor


                   
                      Traim intr-o lume din ce in ce mai dezorganizata, totul este haotic si regulile nu mai sunt reguli ci devin doar decizii, decizii luate pripit si in functie de dorinta momentului.
Toti avem multe dorinte pentru care luptam si e bine sa fie asa pentru ca altfel devenim inexistenti dar nu trebuie ca aceste dorinte sa ne transforme in oameni egoisti si fara scrupule, in oameni care uita scopul initial pe parcursul drumului.E mare pacat sa traim in viteza si sa uitam scopul  vietii pe parcursul drumului spre visele noastre.

             
         De fapt ...oare traim intr-un film? Se pare ca da...de noi depinde ca filmul sa fie unul bun sau unul fara succes.

          SI visez....visez ca filmul sa fie unul bun, visez ca sunt  The Last Samurai  si imi propun sa respect cea mai puternica virtute a samuraiului- dreptatea si incerc din rasputeri sa percep ceea ce este drept si sa fac doar ce este drept. Este greu sa fac asta chiar si in vis pentru ca ,din nefericire,visez in ziua de astazi cand  educatia risca sa fie facuta in cea mai mare parte de catre televizor (si alte mijloace mass media).
Cum este aceasta educatie facuta, se poate vedea chiar prin rezultatele acesteia, atat de evidente: cresterea infractionalitatii, lipsa bunului simt, lipsa compasiunii fata de semeni.
    Daca cele sapte virtuti promovate in Codul Bushido al vechilor samurai: onoare, respect, curaj, corectitudine, loialitate, onestitate, binefacere, ar fi respectate de catre toti oamenii, acestea ar constitui o structura sanatoasa pentru caracterul oricarei persoane in general, dar mai ales pentru generatia tanara.
    In visul meu am multa rabdare si incerc sa suport si ceea ce este de nesuportat ca un adevarat samurai, incerc sa suport demn si sa ajut cat pot, sa nu ma ofensez la cea mai mica provocare, sa am caracter si auto-control , sa fiu sincer si onest. SI , surprinzator, reusesc, dar din pacate doar in vis.

      Ma trezesc cu un sentiment ciudat privesc pe fereastra si realizez ca se apropie o noua zi, o zi in care imi propun sa imi pun visul in practica si sa regizez un film real in care sa bifez primul obiectiv al unui samurai , acela de a-si intari caracterul. Oare voi reusi?

   
MA ridic din pat si fac primii pasi spre jungla de afara...trebuie totusi sa merg la servici.......voi reveni deseara acasa si voi pastra 10 min pentru a ma gandi la realizarile de astazi ,jur ca nu-mi voi face Seppuku,  apoi voi deschide televizorul si voi privi la TNT , urmeaza filmul meu preferat The Last Samurai, voi uita de stres si voi incerca sa invat cele 8 principii morale ale Codului Bushido .








Oare ...oare?????